Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bad Religion je americká punk-rocková skupina, ktorú vznikla v roku 1980 a od roku 2001 sú jej členmi Greg Graffin (spev), Brian Baker (gitara), Brett Gurewitz (gitara), Greg Hetson (gitara), Jay Bentley (basgitara) a Brooks Wackerman (bicie).

Diskografia

 

Blondie (skupina)

Z Wikipédie

Blondie bola komerčne najúspešnejšou americkou "pop punkovou a novovlnnou" skupinou koncom sedemdesiatych a začiatkom osemdesiatych rokov.Spoluzakladala hudobný štýl New Wawe Punk.

Počiatky skupiny siahajú do októbra 1973, kedy sa stretli speváčka Deborah (Debbie) Harry a gitarista Chris Stein v známom newyorskom klube C.B.G.B.

Oficiálny dátum vzniku Blondie je august 1974.

Najskôr skupina vystupovala pod názvom „Angle The Snakes“, neskôr sa premenovala na Blondie. Debbie Harry povedala, že názov vznikol podľa pokrikovania vodičov nákladných aut: „Come on Blondie, give us a screw!“ Okrem toho aj Debbie bola blondínka.

V roku 1979 vyšla skladba „Call Me“ ako titulná pieseň filmu Americký gigolo v hlavnej úlohe s Richardom Gere.Ocitla sa na soundtracku k filmu a stala megahitom.

Skupina sa v roku 1984 rozpadla.Úspešný návrat im vyšiel po štrnástich rokoch,kedy natočili album No Exit. Z neho pochádza hitparádová „Maria“.

V novembri 2005 bolo oznámené, že skupina, ktorej tvorba ovplyvnila speváčky ako Madonna, Shirley Mansonová, Gwen Stefani či ženskú punkovú skupinu L7, bude uvedená do Rock and Roll Hall of Fame. 14. marca 2006 boli do nej v New Yorku okrem Blondie uvedené aj skupiny Sex Pistols, Lynyrd Skynyrd, jazzový trúbkar Miles Davis a Black Sabbath.

Prvá zostava [úprava]


Diskografia [úprava]


Pieseň Heart of Glass je zapísaná na zozname 500 piesní ktoré formovali rock v Rock and Roll Hall of Fame (Rock and rollová sieň slávy).

 

 

Die Toten Hosen

Z Wikipédie

 
Campino s Angusom Youngom, gitaristom  austrálskej hard rockovej skupiny AC/DC, 2001
Campino s Angusom Youngom, gitaristom austrálskej hard rockovej skupiny AC/DC, 2001

Die Toten Hosen je nemecká punk rocková skupina, ktorá vznikla začiatkom osemdesiatych rokov v Düsseldorfe. S ďalšou punk rockovým zoskupením Die Ärzte patria k najpopulárnejším nemeckým skupinám. Vedúcou osobnosťou Die Toten Hosen je spevák Campino.

Aktuálne zloženie skupiny

Diskografia

Campino, koncert v Mníchove, 1987
Campino, koncert v Mníchove, 1987
  • 1983 Opel-Gang
  • 1984 Unter falscher Flagge
  • 1985 The Battle of the Bands
  • 1986 Damenwahl
  • 1987 Never mind the Hosen, Here's die Roten Rosen
  • 1987 Bis zum bitteren Ende live
  • 1988 Ein kleines bisschen Horrorschau
  • 1990 Auf dem Kreuzzug in Glück
  • 1991 Learning English, Lesson One
  • 1993 Kauf mich!
  • 1993 Reich & Sexy
  • 1994 Love, Peace & Money
  • 1995 Musik war ihr Hobby
  • 1996 Opium fürs Volk
  • 1996 Im Auftrag des Herrn live
  • 1998 Wir warten auf's Christkind (Die Roten Rosen)
  • 1999 Crash Landing
  • 1999 Unsterblich
  • 2002 Auswärtsspiel
  • 2003 Reich & Sexy II
  • 2004 Zurück zum Glück
  • 2005 Nur zu Besuch: Die Toten Hosen - Unplugged im Wiener Burgtheater

 

Face to Face

Z Wikipédie

Face to Face bola punková skupina pochádzajúca z Victorville, Kalifornia, USA. Skupina vznikla v roku 1991 a na hudobnej scéne pôsobila až do roku 2003.

Členovia [úprava]

Diskografia [úprava]

Štúdiové albumy [úprava]

  • Don't Turn Away (1992)
  • Big Choice (1995)
  • face to face (1996)
  • Ignorance Is Bliss (1999)
  • Reactionary (2000)
  • How to Ruin Everything (2002)

Single [úprava]

  • No Authority (1991)
  • Disconnected (1993)

Ep-čká [úprava]

  • Over it (1994)
  • Econo Live (1996)
  • So Why Aren't You Happy? (1999)
  • Split (spolu s Dropkick Murphys) (2002)

Kompilácie [úprava]

  • Live (1998)
  • Standards & Practices (1999)
  • Everything Is Everything (2002 - vydané len vo Veľkej Británii) (CD/DVD)
  • Shoot the Moon: Essential Collection (2005)

Paradox (skupina)

Z Wikipédie

Paradox bola bratislavská punková kapela, predchodca Zóny A.

Fungovala v prvej polovici 80. tych rokov dvadsiateho storočia na Lackovej ulici v Bratislave. V roku 2005 vyšiel v Inflagranti records dvojalbum z garážových nahrávok pod názvom Nezmestíme sa do svojej kože / Všetko je prázdne.

Madzi najvydarenejšie songy treba zaradiť Policajt a Nezmestím sa dnes do svojej kože

Zóna A

Z Wikipédie

Zóna A (predtým Paradox)
Rok založenia1984
SpevKoňýk
GitaryRevo
BasgitaryLump Čupe
BicieMikko
ExtraLeďo, Braňo Alex, Jaro Filip (song Nádherná zákerná) ...


Zóna A-súčasná zostava
Zóna A-súčasná zostava

Zóna A je bratislavská punková kapela.

História [úprava]

Kapela vznikla v roku 1984 z členov bývalých skupín Paradox (skupina) a Ex Tip. Počas komunistického režimu nemohla verejne (až na pár výnimiek) koncertovať, ŠtB jej rušila koncerty, kapelníci boli častými návštevníkmi na Verejnej bezpečnosti. V tomto období skupina nesmela oficiálne vydať žiaden album, piesne sa preto po Slovensku šírili na neoficiálnych nosičoch bez účasti oficiálneho vydavateľstva Opus.

Paradox-predchodca Zóny A
Paradox-predchodca Zóny A

Piesne Janko žil na malej dedine, Prečo je život taký?, Pivo a Cigánsky problém sa stali istým druhom protestu. V piesňach sa objavovali dobové politické témy, ako špehovanie (napr. v songu Muž s kožušinovým límcom) či narážky na socialistický internacionalizmus (Nech žijeme!).

Prvý album Potopa vyšiel v roku 1990. So zmenou režimu záujem o Zónu A opadol. V roku 1993 skupina vydala nový album Nie je to také zlé. Svojou kvalitou však za Potopou zaostal. O rok neskôr vydala kapela ďalší album Útok na špicu hitparády podľa rovnomennej skladby. Obsahoval najmä skladby nahraté pre dva televízne filmy: „Zóna A“ 1985 a „Nezmením sa“ 1989. Obidva filmy boli ale socialistickou cenzúrou zakázané a odvysielané až po revolúcii.

Po dvojročnej odmlke vyšiel v roku 1996 radový album V životnej forme. Texty sú úsmevné a milovníci poga ocenia rytmiku. Odborníci považujú za najlepší song tejto kompilácie Ypsilon s odkazom na Jána Ľuptáka. V tomto období sa Zóna A pridala k aktivitám divadla Stoka proti Vladimírovi Mečiarovi .

V roku 1999 Zóna A vydala výberový album starých nahrávok s názvom Nech žijeme! ktorý obsahuje demonahrávky z rokov 1988 -89.

V roku 2000 vyšiel album Nikto nevie jak to dopadne, ktorý obsahoval 16 nových skladieb. Kritika ocenila skladby Možno a Nádherná zákerná, kde na klavíri hosťuje Jaroslav Filip. Po vydarenom albume prichádza v tvorbe prestávka. Je však vyplnená viacerými vydarenými koncertmi v Stoke, na punkových festivaloch a predovšetkým každoročne na festivale Pohoda, kde skupina roky patrila k najväčším lákadlám s výbornou odozvou. Pamätný je koncert na festivale Rámus vo Svätom Jure (tzv. „Peklo vo Svätom Jure“ v roku 2003, ktorý bol prerušený brutálnym zásahom policajných kukláčov.

V roku 2004 vyšiel zatiaľ posledný radový album Na predaj. Zo štrnástich nových skladieb zaujme predovšetkým song Ideálny svet. Typická poetika Zóny A ostala zachovaná, nie je zaťažená pretvárkou a pózami, ktoré sú komerčným kapelám často vlastné.

V roku 2005 sa členovia kapely objavili v niekoľkých dieloch pôvodného televízneho seriálu STV Rodinné tajomstvá.

Diskografia [úprava]

  • Potopa, 1990 - Opus (LP, MC), 2004, Inflagranti Records (CD, MC)
  • Nie je to tak zlé, 1993 - ANK (CD, MC), 2000 - Inflagranti Records (CD, MC)
  • Útok na špicu hitparády, 1994 - Pavián Records (CD, MC)
  • V životnej forme, 1996 - EMI (CD, MC)
  • Nech žijeme, 1999 - Inflagranti Records (CD, MC)
  • Nikto nevie jak to dopadne, 2000 - EMI (CD, MC)
  • Na predaj, 2004 - Inflagranti Records (CD, MC)

Single Zóny A [úprava]

  • Súčasť stroja, 1993 - Incognito Records (7" EP)
  • Chlapi, 1995 - Incognito Records (7" EP)
  • Split : Zóna A / Vandali, 2005 - Gorecult / Inflagranti Records (7" EP)
  • Paradox - Nezmestíme sa do svojej kože / Všetko je prázdne, 2005 - Inflagranti Records ( CD )

Paradox bol predchodcom Zóny A. CD obsahuje kompletné prvé dve demokazety z rokov 1982 -1983

Zostava 5 (január 2002 - doteraz) [úprava]

  • Koňýk - spev
  • Revo - gitara
  • Lump Čupe - basgitara
  • Mikko - bicie

Zdroj.Všetky tieto informácie sú z WIKIPÉDIE.

pripravila:Daniela

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Outrageous Blood Power - Federal Mettle

(Adrypomorb, 12. 10. 2018 23:09)

Pression arterielle est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par de vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/acheter-cialis-luxembourg/

Elevated Blood Power - Jingoistic Mettle

(Adrypomorb, 28. 9. 2018 14:06)

Poids est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre determination bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/comprime-de-cialis/

What causes enormous blood adversity

(Aexcachigemi, 10. 7. 2018 22:00)

Pression arterielle est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre determination bat, il pompe le sang par de vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-levitra/